Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 51,2 g
Vann: 36 g
Protein: 8,2 g
Karbohydrat: 4,9 g
Kostfiber: 0,2 g
Energiinnhold
Fett: 89 E%
Protein: 7 E%
Karbohydrat: 4 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 118 kJ (513 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000251,2 g89%
KarbohydratMI01814,9 g3%
KostfiberMI00020,2 g0%
ProteinMI00028,2 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014236 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,4 g
SukkerarterMI00024,5 g
Sukker, tilsattMI00024 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325105 µg-RE14 %
BetakarotenMI000293 µg
RetinolMI000297 µg
Vitamin DMI00021 µg10 %
Vitamin EMI000211,2 mg-ATE93 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,15 mg8 %
Vitamin B9 (folat)MI000220 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,8 µg70 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002142 mg12 %
Kalium (K)MI000294 mg2 %
Natrium (Na)MI0002805 mg
Salt (NaCl)MI01202 g
Fosfor (P)MI0002164 mg25 %
Magnesium (Mg)MI000214 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,13 mg14 %
Sink (Zn)MI00021,3 mg9 %
Selen (Se)MI000211 µg12 %
Jod (I)MI000218 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0276Dressing for food (US CFR)
A0859Dressing, mayonnaise (EUROFIR)
B1017Oil-producing plant
C0190Fat or oil
E0102Liquid, high viscosity
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0143Cheese added
H0151Spice or herb added
H0153Seafood added
H0185Egg yolk added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: