Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 47 g
Karbohydrat: 29 g
Protein: 12,6 g
Fett: 8,7 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 47 E%
Fett: 31 E%
Protein: 20 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 047 kJ (249 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,7 g30%
KarbohydratMI018129 g47%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI000212,6 g20%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014247 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000228,3 g
SukkerarterMI00020,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032548 µg-RE6 %
BetakarotenMI000279 µg
RetinolMI000242 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,22 mg16 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000236 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002163 mg14 %
Kalium (K)MI0002183 mg5 %
Natrium (Na)MI0002412 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI0002200 mg31 %
Magnesium (Mg)MI000227 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,9 mg8 %
Kobber (Cu)MI00020,1 mg11 %
Sink (Zn)MI00021,8 mg12 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0100Pie, unsweetened, or pizza (US CFR)
A1296Pie, unsweetened, or pizza (EUROFIR)
B3507Common wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0143Cheese added
H0191Meat added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0110Restaurant prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: