Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 43,2 g
Vann: 36 g
Kostfiber: 10 g
Protein: 10 g
Fett: 1,5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 71 E%
Protein: 16 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 038 kJ (246 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,5 g5%
KarbohydratMI018143,2 g70%
KostfiberMI000210 g7%
ProteinMI000210 g16%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014236 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000242,6 g
SukkerarterMI00020,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,34 mg26 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00023,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,17 mg9 %
Vitamin B9 (folat)MI000213 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000227 mg2 %
Kalium (K)MI0002314 mg9 %
Natrium (Na)MI0002275 mg
Salt (NaCl)MI01200,7 g
Fosfor (P)MI0002226 mg35 %
Magnesium (Mg)MI000283 mg27 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022,5 mg22 %
Kobber (Cu)MI00020,24 mg26 %
Sink (Zn)MI00021,7 mg12 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0819Unleavened bread, crisp bread and rusk (EUROFIR)
B1312Wheat
C0133Seed, skin present, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0026Human, consumer group
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: