Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 75,6 g
Vann: 13 g
Protein: 7,5 g
Kostfiber: 3 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 89 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 446 kJ (341 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6120,2 g0%
KarbohydratMI018175,6 g88%
Kostfiber6123 g1%
Protein6127,5 g8%
Alkohol500 g0%
VannMI014213 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33172,8 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,8 g
Sukker, tilsatt3311,8 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten14117 µg
Retinol1410 µg
Vitamin D1410 µg0 %
Vitamin E1410,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)301,8 mg138 %
Vitamin B2 (riboflavin)302 mg125 %
Vitamin B3 (niacin)3025 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)302,5 mg138 %
Vitamin B9 (folat)30250 µg78 %
Vitamin B12 (kobalamin)301,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)1410 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)6123 mg0 %
Kalium (K)61283 mg2 %
Natrium (Na)612707 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)61241 mg6 %
Magnesium (Mg)6129 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6120,2 mg1 %
Kobber (Cu)6120,04 mg4 %
Sink (Zn)6120,2 mg1 %
Selen (Se)6120 µg0 %
Jod (I)6120 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1379Field corn
C0155Seed
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0138Water removed
H0158Sucrose added
H0274Flaked
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0420Inner bag
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0174Gluten free claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
141
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2021).
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
612
Pastell, H., Kollander, B., Valsta, L., Järvinen, J. Are gluten-free products a healthier alternative? A pilot study on nutrients and heavy metals. Nordic Council of Ministers, 2021. Nettversjon, pub.norden.org
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: