Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 35 g
Karbohydrat: 33,3 g
Fett: 25,2 g
Protein: 5,5 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 58 E%
Karbohydrat: 35 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 604 kJ (385 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000225,2 g58%
KarbohydratMI018133,3 g35%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI00025,5 g5%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014235 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,9 g
SukkerarterMI000232,4 g
Sukker, tilsattMI000229,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325158 µg-RE21 %
BetakarotenMI000278 µg
RetinolMI0002151 µg
Vitamin DMI00020,5 µg5 %
Vitamin EMI00024,2 mg-ATE35 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,23 mg14 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000220 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000267 mg5 %
Kalium (K)MI0002128 mg3 %
Natrium (Na)MI000270 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)MI0002124 mg19 %
Magnesium (Mg)MI000230 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,16 mg17 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI000210 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0151Solid
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0005Baked or roasted
H0136Sugar or sugar syrup added
H0177Nut or seed added
H0186Egg added
H0231Chocolate or cocoa added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: