Dessertvin, ekstra søt, musserende

Energi i 100 g

316 kJ (76 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Alkohol: 8,6 g
Karbohydrat: 3,7 g
Protein: 0,2 g
Energiinnhold
Alkohol: 79 E%
Karbohydrat: 20 E%
Protein: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 316 kJ (76 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett500 g0%
KarbohydratMI01813,7 g19%
Kostfiber500 g0%
Protein300,2 g1%
Alkohol848,6 g78%
VannMI014288 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO3,7 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten300 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E300 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)300 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)300,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)300,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)300,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)300 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)300 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)3014 mg1 %
Kalium (K)30110 mg3 %
Natrium (Na)3013 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)3013 mg2 %
Magnesium (Mg)3011 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)300,6 mg5 %
Kobber (Cu)300,05 mg5 %
Sink (Zn)300 mg0 %
Selen (Se)300 µg0 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0299Light wine, 7-14% alcohol (US CFR)
A0849Wine, fortified wine or wine-like beverage (EUROFIR)
B1329Grape
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0232Alcohol fermented
J0104Preserved by fermentation
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
84
Beregnet ut fra spesifikk omregningsfaktor for alkohol.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: