Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 77 g
Karbohydrat: 22,6 g
Protein: 0,5 g
Fett: 0,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 94 E%
Fett: 4 E%
Protein: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 408 kJ (96 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2080,4 g3%
KarbohydratMI018122,6 g94%
Kostfiber60a0 g0%
Protein2080,5 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014277 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3312 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO20,6 g
Sukker, tilsatt33120,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol2080 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2080,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2080,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)60a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)2080,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2080,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)2081 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)2080 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2088 mg0 %
Kalium (K)208172 mg5 %
Natrium (Na)208561 mg
Salt (NaCl)MI01201,4 g
Fosfor (P)20811 mg1 %
Magnesium (Mg)20811 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2080,3 mg2 %
Kobber (Cu)2080,05 mg5 %
Sink (Zn)2080,1 mg0 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0105Dressing, condiment, gravy or sauce (US CFR)
A0858Condiment (EUROFIR)
B1276Tomato
C0138Fruit, peel removed
E0110Semiliquid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0136Sugar or sugar syrup added
H0150Color added
H0151Spice or herb added
J0100Preserved by adding chemicals
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0124Plastic tray or pan, plastic cover or wrapping
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
208
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: