Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Karbohydrat: 15,9 g
Protein: 5,8 g
Fett: 2,5 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 58 E%
Protein: 21 E%
Fett: 20 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 464 kJ (110 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022,5 g19%
KarbohydratMI018115,9 g58%
KostfiberMI00020,3 g0%
ProteinMI00025,8 g21%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014276 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00024,3 g
SukkerarterMI000211,7 g
Sukker, tilsattMI00028 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032530 µg-RE4 %
BetakarotenMI00021 µg
RetinolMI000230 µg
Vitamin DMI00020,6 µg6 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000211 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002116 mg10 %
Kalium (K)MI0002173 mg5 %
Natrium (Na)MI000256 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0002130 mg20 %
Magnesium (Mg)MI00029 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI000218 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0287Sweet sauce or topping (US CFR)
A0863Dessert sauce (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0165Gelatin added
H0186Egg added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: