Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Karbohydrat: 12,1 g
Protein: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 98 E%
Protein: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 210 kJ (49 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett104d0 g0%
KarbohydratMI018112,1 g97%
Kostfiber104d0 g0%
Protein460b0,3 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014288 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO12,1 g
Sukker, tilsatt33112,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten460b0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E500 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460b0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)104a0,6 mg37 %
Vitamin B3 (niacin)104d8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)104d0,3 mg16 %
Vitamin B9 (folat)460b0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)104d1,1 µg27 %
Vitamin C (askorbinsyre)460b0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460b13 mg1 %
Kalium (K)460b3 mg0 %
Natrium (Na)104d19 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460b0 mg0 %
Magnesium (Mg)460b3 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460b0 mg0 %
Kobber (Cu)460b0,01 mg1 %
Sink (Zn)460b0 mg0 %
Selen (Se)460b0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0241Soft drink (US CFR)
A0843Soft drink (EUROFIR)
B1217Water
C0005Part of plant or animal not applicable
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0136Sugar or sugar syrup added
H0175Carbonated
H0210Amino acid added
H0216Vitamin b added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0151Metal container
M0204Can
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
104a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
104d
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: