Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 89 g
Karbohydrat: 10,2 g
Kostfiber: 0,3 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 97 E%
Fett: 2 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 180 kJ (42 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400e0,1 g2%
KarbohydratMI018110,2 g96%
Kostfiber400e0,3 g1%
Protein400e0 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014289 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO10,2 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400e0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,2 mg12 %
Vitamin B3 (niacin)400e0,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)450c1 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400e1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e7 mg0 %
Kalium (K)400e119 mg3 %
Natrium (Na)400e3 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)400e7 mg1 %
Magnesium (Mg)400e5 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e0,4 mg3 %
Kobber (Cu)450c0,01 mg1 %
Sink (Zn)400e0 mg0 %
Selen (Se)400e0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0127Fruit juice (US CFR)
A0841Juice or nectar (EUROFIR)
B1245Apple
C0300Juice
E0109Liquid, low viscosity
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0123Sterilized by heat
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: