Eplemos, uten tilsatt sukker

Energi i 100 g

159 kJ (38 kcal)

Mer eplemos:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Karbohydrat: 8 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 0,2 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 85 E%
Kostfiber: 10 E%
Fett: 2 E%
Protein: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 159 kJ (38 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,1 g2%
KarbohydratMI01818 g85%
KostfiberMI00022 g10%
ProteinMI00020,2 g2%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014290 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,1 g
SukkerarterMI00027,9 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
BetakarotenMI00029 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00021 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00028 mg7 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00024 mg0 %
Kalium (K)MI0002106 mg3 %
Natrium (Na)MI00020 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000210 mg1 %
Magnesium (Mg)MI00024 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020 mg0 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0251Fruit preserve or jam (US CFR)
A0837Jam or marmalade (EUROFIR)
B1245Apple
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0134Semisolid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
J0146Preserved by adding sugar
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0091No sugars added claim or use
P0132""light"" label claim

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: