Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 50 g
Protein: 21,6 g
Kostfiber: 13 g
Vann: 13 g
Fett: 2,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 60 E%
Protein: 26 E%
Kostfiber: 7 E%
Fett: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 410 kJ (334 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450a2,4 g6%
KarbohydratMI018150 g60%
Kostfiber450a13 g7%
Protein450a21,6 g26%
Alkohol500 g0%
VannMI014213 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33147,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,4 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032520 µg-RE2 %
Betakaroten450a235 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450a1 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450a0,6 mg46 %
Vitamin B2 (riboflavin)450a0,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)450a3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450a0,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)420a33 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450a61 mg5 %
Kalium (K)450a990 mg29 %
Natrium (Na)450a38 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)450a300 mg46 %
Magnesium (Mg)450a120 mg40 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450a4,7 mg42 %
Kobber (Cu)450a0,17 mg18 %
Sink (Zn)450a4,7 mg33 %
Selen (Se)450a3 µg3 %
Jod (I)3256 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831Pulse or pulse product (EUROFIR)
B2414Yellow pea
C0133Seed, skin present, germ present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009).
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: