Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 63 g
Fett: 20,2 g
Protein: 15,6 g
Karbohydrat: 1,5 g
Energiinnhold
Fett: 72 E%
Protein: 26 E%
Karbohydrat: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 038 kJ (250 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c20,2 g71%
KarbohydratMI01811,5 g2%
Kostfiber60a0 g0%
Protein450c15,6 g25%
Alkohol500 g0%
VannMI014263 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,5 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325223 µg-RE29 %
Betakaroten450c33 µg
Retinol450c220 µg
Vitamin D450c0,5 µg5 %
Vitamin E450c0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,21 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)450c0,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)450c23 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)450c1,1 µg27 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c360 mg31 %
Kalium (K)450c95 mg2 %
Natrium (Na)450c1 000 mg
Salt (NaCl)MI01202,5 g
Fosfor (P)450c280 mg43 %
Magnesium (Mg)450c20 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c0,2 mg1 %
Kobber (Cu)450c0,07 mg7 %
Sink (Zn)450c0,9 mg6 %
Selen (Se)450c5 µg5 %
Jod (I)32510 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0314Soft cheese (CODEX)
A0786Uncured cheese (EUROFIR)
B1134Animal (MAMMAL)
C0245Curd
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0107Lactic acid-other agent fermented
H0298Clotting enzyme added
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: