Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 85 g
Protein: 10,4 g
Karbohydrat: 4,1 g
Fett: 0,7 g
Energiinnhold
Protein: 65 E%
Karbohydrat: 26 E%
Fett: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 273 kJ (64 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,7 g9%
KarbohydratMI01814,1 g25%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000210,4 g64%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000285 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021,9 g
SukkerarterMI00022,3 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03253 µg-RE0 %
BetakarotenMI00021 µg
RetinolMI00023 µg
Vitamin DMI00020,7 µg6 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)MI00028 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,6 µg40 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000273 mg6 %
Kalium (K)MI0002312 mg9 %
Natrium (Na)MI0002600 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)MI0002157 mg24 %
Magnesium (Mg)MI000216 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,01 mg1 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI000213 µg15 %
Jod (I)MI000272 µg51 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0144Semisolid
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0153Seafood added
H0306Homogenized or emulsified
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: