Fiskegrateng, kjøpt

Energi i 100 g

505 kJ (120 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Karbohydrat: 11,8 g
Protein: 7,6 g
Fett: 4,6 g
Kostfiber: 0,8 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 40 E%
Fett: 34 E%
Protein: 26 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 505 kJ (120 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett223a4,6 g33%
KarbohydratMI018111,8 g39%
Kostfiber223a0,8 g1%
Protein223a7,6 g25%
Alkohol500 g0%
VannMI014275 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3318,3 g
Sukkerarter3313,4 g
Sukker, tilsatt3310,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032540 µg-RE5 %
Betakaroten223a13 µg
Retinol223a39 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E223a1 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)223a0,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)223a0,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)223a0,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)223a0,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)223a7 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)223a0,7 µg17 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)223a42 mg3 %
Kalium (K)223a197 mg5 %
Natrium (Na)223a300 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)223a110 mg17 %
Magnesium (Mg)223a19 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)223a0,3 mg2 %
Kobber (Cu)223a0,05 mg5 %
Sink (Zn)223a0,4 mg2 %
Selen (Se)223a11 µg12 %
Jod (I)701G37 µg26 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1222Fish
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0134Semisolid with solid pieces
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0014Boiled
H0151Spice or herb added
H0221Fat or oil added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0159Paperboard or paper container
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
223a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2015-2016. Fiskeprodukter. Publisert rapport (2016): "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av fiskeprodukter". www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: