Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 78 g
Protein: 11,8 g
Karbohydrat: 6 g
Fett: 4,2 g
Kostfiber: 0,5 g
Energiinnhold
Protein: 43 E%
Fett: 34 E%
Karbohydrat: 22 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 462 kJ (110 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett223a4,2 g33%
KarbohydratMI01816 g22%
Kostfiber223a0,5 g0%
Protein223a11,8 g43%
Alkohol500 g0%
VannMI014278 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3314,9 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03259 µg-RE1 %
Betakaroten223b3 µg
Retinol223a9 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E223a0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)223a0,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)223a0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)223a1,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)223a0,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)223a5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)223a1 µg25 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)223a34 mg2 %
Kalium (K)223a343 mg10 %
Natrium (Na)223a608 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)223a153 mg23 %
Magnesium (Mg)223a20 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)223a0,2 mg1 %
Kobber (Cu)223a0,02 mg2 %
Sink (Zn)223a0,3 mg2 %
Selen (Se)223a14 µg16 %
Jod (I)223b48 µg34 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1441Haddock
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0026Cooked in small amount of fat or oil
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
223a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2015-2016. Fiskeprodukter. Publisert rapport (2016): "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av fiskeprodukter". www.mattilsynet.no
223b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 223a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2015-2016. Fiskeprodukter. Publisert rapport (2016): "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av fiskeprodukter". www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: