Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 72 g
Fett: 12,2 g
Protein: 11,9 g
Karbohydrat: 4,3 g
Energiinnhold
Fett: 62 E%
Protein: 28 E%
Karbohydrat: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 729 kJ (175 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000212,2 g62%
KarbohydratMI01814,3 g10%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000211,9 g27%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014272 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,7 g
SukkerarterMI00021,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032575 µg-RE10 %
BetakarotenMI000228 µg
RetinolMI000273 µg
Vitamin DMI00022,8 µg27 %
Vitamin EMI00021,2 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,22 mg12 %
Vitamin B9 (folat)MI00027 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,8 µg70 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000257 mg4 %
Kalium (K)MI0002249 mg7 %
Natrium (Na)MI0002568 mg
Salt (NaCl)MI01201,4 g
Fosfor (P)MI0002183 mg28 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI000214 µg16 %
Jod (I)MI000213 µg9 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1587Atlantic salmon
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0184Milk added
H0186Egg added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: