Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 85 g
Fett: 8,1 g
Protein: 4,6 g
Karbohydrat: 2 g
Kostfiber: 0,8 g
Energiinnhold
Fett: 72 E%
Protein: 19 E%
Karbohydrat: 8 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 418 kJ (101 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,1 g71%
KarbohydratMI01812 g8%
KostfiberMI00020,8 g1%
ProteinMI00024,6 g18%
Alkohol500 g0%
VannMI014285 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,5 g
SukkerarterMI00021,5 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032583 µg-RE11 %
BetakarotenMI0002313 µg
RetinolMI000257 µg
Vitamin DMI00021,2 µg12 %
Vitamin EMI00020,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI00027 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021 µg25 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000226 mg2 %
Kalium (K)MI0002142 mg4 %
Natrium (Na)MI0002381 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI000268 mg10 %
Magnesium (Mg)MI000210 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0198Soup (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1587Atlantic salmon
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0138Liquid, high viscosity, with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0153Seafood added
H0184Milk added
H0212Vegetable added
H0227Flavoring, spice or herb added
H0259Rehydrated
H0296Cream added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: