Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 74 g
Karbohydrat: 13 g
Fett: 8,2 g
Protein: 3,6 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 51 E%
Karbohydrat: 37 E%
Protein: 10 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 595 kJ (142 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,2 g51%
KarbohydratMI018113 g37%
KostfiberMI00021 g1%
ProteinMI00023,6 g10%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014274 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000210,4 g
SukkerarterMI00022,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325104 µg-RE13 %
BetakarotenMI000241 µg
RetinolMI0002101 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000213 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00028 mg7 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000284 mg7 %
Kalium (K)MI0002410 mg12 %
Natrium (Na)MI0002304 mg
Salt (NaCl)MI00020,8 g
Fosfor (P)MI000295 mg14 %
Magnesium (Mg)MI000229 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0830Potato dish (EUROFIR)
B1218Potato
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0143Cheese added
H0151Spice or herb added
H0296Cream added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: