Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Karbohydrat: 11,5 g
Fett: 8,8 g
Protein: 4,6 g
Kostfiber: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Karbohydrat: 32 E%
Protein: 13 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 603 kJ (144 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,8 g53%
KarbohydratMI018111,5 g32%
KostfiberMI00020,5 g0%
ProteinMI00024,6 g12%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014275 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00027,2 g
SukkerarterMI00024,3 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032550 µg-RE6 %
BetakarotenMI000231 µg
RetinolMI000248 µg
Vitamin DMI00020,6 µg6 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00023 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002126 mg10 %
Kalium (K)MI0002184 mg5 %
Natrium (Na)MI0002152 mg
Salt (NaCl)MI00020,4 g
Fosfor (P)MI0002121 mg18 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI000217 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0106Prepared grain or starch product (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0018Boiled and undrained
H0271Butter added
H0319Wheat added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: