Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 78 g
Protein: 9 g
Vann: 6 g
Kostfiber: 5 g
Fett: 2,5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 82 E%
Protein: 9 E%
Fett: 6 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 612 kJ (381 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett107a2,5 g5%
KarbohydratMI018178 g82%
Kostfiber107a5 g2%
Protein107a9 g9%
Alkohol500 g0%
VannMI01426 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33149 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO29 g
Sukker, tilsatt33129 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten203 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E1340,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1340,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)1340,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)1341,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1340,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)13415 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1340 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)13423 mg2 %
Kalium (K)107a430 mg12 %
Natrium (Na)107a310 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)107a100 mg15 %
Magnesium (Mg)107a40 mg13 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)107a1,8 mg16 %
Kobber (Cu)1340,39 mg43 %
Sink (Zn)107a1 mg7 %
Selen (Se)1343 µg3 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1379Field corn
C0155Seed
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0158Sucrose added
H0231Chocolate or cocoa added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
M0172Plastic container
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73m
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
74m
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
107a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
134
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2014).
210
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: