Fruktmüsli, frokostblanding, glutenfri, Finax

Energi i 100 g

1 562 kJ (372 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 61,8 g
Kostfiber: 25 g
Protein: 8,1 g
Fett: 4,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 67 E%
Kostfiber: 13 E%
Fett: 11 E%
Protein: 9 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 562 kJ (372 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6124,7 g11%
KarbohydratMI018161,8 g67%
Kostfiber61225 g12%
Protein6128,1 g8%
Alkohol500 g0%
VannMI01420 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33141,8 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO20 g
Sukker, tilsatt33113 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032559 µg-RE7 %
Betakaroten141703 µg
Retinol1410 µg
Vitamin D1410 µg0 %
Vitamin E1412,6 mg-ATE21 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1410,19 mg14 %
Vitamin B2 (riboflavin)1410,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)1411,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1410,15 mg8 %
Vitamin B9 (folat)14142 µg13 %
Vitamin B12 (kobalamin)1410 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)14122 mg20 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61253 mg4 %
Kalium (K)612179 mg5 %
Natrium (Na)612401 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)612122 mg19 %
Magnesium (Mg)61261 mg20 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6121,9 mg17 %
Kobber (Cu)6120,17 mg18 %
Sink (Zn)6120,8 mg5 %
Selen (Se)6120 µg0 %
Jod (I)6120 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1405Buckwheat
C0155Seed
E0104Whole and pieces
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
H0138Water removed
H0152Grain added
H0364Dried or candied fruit added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0120Paper bag, sack or pouch
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
P0174Gluten free claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
141
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2021).
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
612
Pastell, H., Kollander, B., Valsta, L., Järvinen, J. Are gluten-free products a healthier alternative? A pilot study on nutrients and heavy metals. Nordic Council of Ministers, 2021. Nettversjon, pub.norden.org
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: