Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 47,5 g
Fett: 21,4 g
Vann: 19 g
Protein: 8,8 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 46 E%
Fett: 45 E%
Protein: 8 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 771 kJ (423 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000221,4 g44%
KarbohydratMI018147,5 g45%
KostfiberMI00023 g1%
ProteinMI00028,8 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014219 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000219,1 g
SukkerarterMI000228,5 g
Sukker, tilsattMI000227,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325122 µg-RE16 %
BetakarotenMI000248 µg
RetinolMI0002118 µg
Vitamin DMI00021,7 µg17 %
Vitamin EMI00026 mg-ATE50 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000215 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000263 mg5 %
Kalium (K)MI0002185 mg5 %
Natrium (Na)MI0002170 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI0002202 mg31 %
Magnesium (Mg)MI000258 mg19 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,1 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,23 mg25 %
Sink (Zn)MI00020,9 mg6 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0202Pastry, sweetened (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0186Egg added
H0351Chemical leavening agent added
H0749White sugar added
H0757Tree nut added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: