Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 65,5 g
Vann: 27 g
Protein: 7,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 90 E%
Protein: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 243 kJ (292 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett60a0 g0%
KarbohydratMI018165,5 g89%
Kostfiber60a0 g0%
Protein2077,6 g10%
Alkohol500 g0%
VannMI014227 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33112,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO52,9 g
Sukker, tilsatt33152,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E500 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400a0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2074 mg0 %
Kalium (K)20716 mg0 %
Natrium (Na)20734 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)20712 mg1 %
Magnesium (Mg)2072 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1020,2 mg1 %
Kobber (Cu)60a0 mg0 %
Sink (Zn)60a0 mg0 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0162Jelly candy (US CFR)
A0838Non-chocolate confectionery or other sugar product (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0108Sugar
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0150Color added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0166Plastic bag or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: