Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 43 g
Fett: 38 g
Protein: 19 g
Energiinnhold
Fett: 81 E%
Protein: 19 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 729 kJ (418 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a38 g81%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein114a19 g18%
Alkohol500 g0%
VannMI014243 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse701G0 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325362 µg-RE48 %
Betakaroten114a223 µg
Retinol114a343 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E114a1 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,21 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a22 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a1,7 µg42 %
Vitamin C (askorbinsyre)112a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a600 mg52 %
Kalium (K)114a55 mg1 %
Natrium (Na)114a500 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)114a430 mg67 %
Magnesium (Mg)114a25 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,2 mg1 %
Kobber (Cu)114a0,03 mg3 %
Sink (Zn)114a3,2 mg22 %
Selen (Se)114a10 µg11 %
Jod (I)114a42 µg30 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0312Semihard cheese (CODEX)
A0313Semisoft cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0253Cured or aged
H0296Cream added
H0298Clotting enzyme added
J0104Preserved by fermentation
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0166Plastic bag or pouch
M0359Polyamide container
N0017Polyethylene
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: