Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 91 g
Kostfiber: 6 g
Protein: 2,1 g
Fett: 0,6 g
Karbohydrat: 0,2 g
Energiinnhold
Kostfiber: 44 E%
Protein: 33 E%
Fett: 20 E%
Karbohydrat: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 112 kJ (27 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420h0,6 g20%
KarbohydratMI01810,2 g3%
Kostfiber420h6 g43%
Protein420h2,1 g32%
Alkohol500 g0%
VannMI014291 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI02320,1 g
Sukkerarter420h0,1 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325216 µg-RE28 %
Betakaroten420h2 590 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420h1,9 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420h0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420h0,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)420h0,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420h0,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)420h25 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420h0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420h175 mg15 %
Kalium (K)420h151 mg4 %
Natrium (Na)420h13 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)420h34 mg5 %
Magnesium (Mg)420h16 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420h0,6 mg5 %
Kobber (Cu)420h0,04 mg4 %
Sink (Zn)420h0,2 mg1 %
Selen (Se)420h0 µg0 %
Jod (I)420h0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1281Kale
C0200Leaf
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
420h
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 4.1. (2022). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: