Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 79 g
Fett: 15,5 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 1,7 g
Karbohydrat: 1 g
Energiinnhold
Fett: 89 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 4 E%
Karbohydrat: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 642 kJ (156 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000215,5 g89%
KarbohydratMI01811 g2%
KostfiberMI00023 g3%
ProteinMI00021,7 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014279 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,2 g
SukkerarterMI00020,8 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032513 µg-RE1 %
BetakarotenMI0002158 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00021,8 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,26 mg14 %
Vitamin B9 (folat)MI000228 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00026 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000219 mg1 %
Kalium (K)MI0002510 mg15 %
Natrium (Na)MI0002380 mg
Salt (NaCl)MI00020,9 g
Fosfor (P)MI000252 mg8 %
Magnesium (Mg)MI000224 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,21 mg23 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1470Avocado
C0229Fruit, peel removed, core, pit or seed removed
E0119Semisolid with smooth consistency
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0212Vegetable added
H0362Fruit juice added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: