Gudbrandsdalsost, brunost
Energi i 100 g
Per 100 g
1 716 kJ (412 kcal)
Mer gudbrandsdalsost:
1 716 kJ (412 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 50 | 0 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 30 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 114a | 17,7 g |
Transfettsyrer | 114a | 0,8 g |
Enumettede fettsyrer | 114a | 6,8 g |
Flerumettede fettsyrer | 114a | 0,6 g |
Omega-3 | 114a | 0,1 g |
Omega-6 | 114a | 0,1 g |
Kolesterol | 114a | 69 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 114a | 0,8 g |
C14:0 (myristinsyre) | 114a | 2,8 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 114a | 7,9 g |
C18:0 (stearinsyre) | 114a | 2,9 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 114a | 0,6 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 114a | 5,7 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 254 µg-RE | 33 % |
Betakaroten | 114a | 123 µg | |
Retinol | 114a | 244 µg | |
Vitamin D | 112a | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 114a | 0,7 mg-ATE | 5 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 114a | 0,14 mg | 10 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 114a | 1,06 mg | 66 % |
Vitamin B3 (niacin) | 114a | 0,3 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 114a | 0,06 mg | 3 % |
Vitamin B9 (folat) | 114a | 25 µg | 7 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 114a | 1,3 µg | 32 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 112a | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 114a | 460 mg | 40 % |
Kalium (K) | 114a | 1 221 mg | 35 % |
Natrium (Na) | 114a | 300 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,8 g | |
Fosfor (P) | 114a | 510 mg | 79 % |
Magnesium (Mg) | 114a | 71 mg | 23 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 112a | 0 mg | 0 % |
Kobber (Cu) | 114a | 0,02 mg | 2 % |
Sink (Zn) | 114a | 0,8 mg | 5 % |
Selen (Se) | 114a | 10 µg | 11 % |
Jod (I) | 114a | 164 µg | 117 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0115 | Cheese or cheese product (US CFR) |
A0784 | Cheese (EUROFIR) |
B1201 | Cow |
C0244 | Whey |
E0151 | Solid |
F0014 | Fully heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0184 | Milk added |
H0296 | Cream added |
J0131 | Preserved by chilling |
J0135 | Pasteurized by heat |
K0003 | No packing medium used |
M0166 | Plastic bag or pouch |
N0017 | Polyethylene |
P0024 | Human consumer, no age specification |
R0316 | Norway |
Z0112 | Food industry prepared |