Havre, ristet, med frukt, olje, Crüsli

Energi i 100 g

1 865 kJ (444 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 67 g
Fett: 15 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 7 g
Vann: 5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 61 E%
Fett: 30 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 865 kJ (444 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett107a15 g29%
KarbohydratMI018167 g60%
Kostfiber107a7 g2%
Protein107a7 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI01425 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33142 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO25 g
Sukker, tilsatt33122,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten1341 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E1347 mg-ATE58 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1340,24 mg18 %
Vitamin B2 (riboflavin)1340,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)1341,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1340,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)13420 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1340 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)13427 mg2 %
Kalium (K)134290 mg8 %
Natrium (Na)107a20 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)134262 mg40 %
Magnesium (Mg)13469 mg23 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1342,4 mg21 %
Kobber (Cu)1340,24 mg26 %
Sink (Zn)1341,4 mg10 %
Selen (Se)1343 µg3 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1219Common oat
C0134Seed, skin removed
E0104Whole and pieces
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
H0138Water removed
H0158Sucrose added
H0319Wheat added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
107a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
134
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2014).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: