Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 78,9 g
Vann: 21 g
Protein: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 100 E%
Protein: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 346 kJ (317 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett500 g0%
KarbohydratMI018178,9 g99%
Kostfiber500 g0%
Protein104a0,3 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014221 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO78,9 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E500 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460b0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)460b0,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)460b0,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460b0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)460b2 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)460b0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460b1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460b6 mg0 %
Kalium (K)460b52 mg1 %
Natrium (Na)460b4 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460b4 mg0 %
Magnesium (Mg)460b2 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460b0,4 mg3 %
Kobber (Cu)460b0,04 mg4 %
Sink (Zn)460b0,2 mg1 %
Selen (Se)200 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0118Nutritive sweetener (US CFR)
A0836Sugar, honey or syrup (EUROFIR)
B1347Plant used as food source
C0188Honey
E0001Physical state, shape or form not known
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
104a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: