Hveteflak ristet, med hvetekli, All-bran Regular

Energi i 100 g

1 418 kJ (336 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 62,3 g
Kostfiber: 15 g
Vann: 11 g
Protein: 10,4 g
Fett: 1,8 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 74 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 418 kJ (336 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett225a1,8 g4%
KarbohydratMI018162,3 g74%
Kostfiber225a15 g8%
Protein225a10,4 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI014211 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33149 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO13,3 g
Sukker, tilsatt33113,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E225a0,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)225a0,17 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)225a0,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)225a7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)225a0,23 mg12 %
Vitamin B9 (folat)225a27 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)10

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)225a43 mg3 %
Kalium (K)225a520 mg15 %
Natrium (Na)225a270 mg
Salt (NaCl)MI01200,7 g
Fosfor (P)225a370 mg57 %
Magnesium (Mg)225a130 mg43 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)225a4,1 mg37 %
Kobber (Cu)225a0,49 mg54 %
Sink (Zn)225a2,6 mg18 %
Selen (Se)225a4 µg4 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1312Wheat
C0133Seed, skin present, germ present
E0104Whole and pieces
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
H0138Water removed
H0158Sucrose added
H0177Nut or seed added
H0364Dried or candied fruit added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
M0166Plastic bag or pouch
M0420Inner bag
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
225a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Publisert rapport (2018): «Næringstoff og tungmetaller, akrylamid og mykotoksin i brød, knekkebrød og frokostblandinger». www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: