Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 68,1 g
Vann: 14 g
Protein: 12,1 g
Kostfiber: 5 g
Fett: 1,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 80 E%
Protein: 14 E%
Fett: 4 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 452 kJ (343 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2311,4 g3%
KarbohydratMI018168,1 g79%
Kostfiber2315 g2%
Protein23112,1 g14%
Alkohol500 g0%
VannMI014214 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse23167,8 g
Sukkerarter2310,3 g
Sukker, tilsatt2310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten2310 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2310,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2310,27 mg20 %
Vitamin B2 (riboflavin)2310,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)2311,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2310,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)23116 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2312 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)23121 mg1 %
Kalium (K)231188 mg5 %
Natrium (Na)2310 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)231123 mg19 %
Magnesium (Mg)23135 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2311,2 mg10 %
Kobber (Cu)2310,16 mg17 %
Sink (Zn)2310,8 mg5 %
Selen (Se)2311 µg1 %
Jod (I)2310 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0149Milled grain or starch product (US CFR)
A0813Cereal or cereal-like milling products and derivatives (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0106Finely ground
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
231
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2019-2021. Kornprodukter. Publisert rapport (2021): "Analyse av næringsstoffer, tungmetaller og mykotoksiner i korn". www.mattilsynet.no
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: