Jarlsberg, gulost
Energi i 100 g
Per 100 g
1 458 kJ (351 kcal)
Mer jarlsberg:
1 458 kJ (351 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 701G | 0 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0 g |
Sukker, tilsatt | 701G | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 114a | 17,1 g |
Transfettsyrer | 114a | 0,8 g |
Enumettede fettsyrer | 114a | 6,5 g |
Flerumettede fettsyrer | 114a | 0,6 g |
Omega-3 | 114a | 0,1 g |
Omega-6 | 114a | 0,1 g |
Kolesterol | 114a | 66 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 114a | 0,8 g |
C14:0 (myristinsyre) | 114a | 2,7 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 114a | 7,6 g |
C18:0 (stearinsyre) | 114a | 2,8 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 114a | 0,6 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 114a | 5,5 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 257 µg-RE | 34 % |
Betakaroten | 114a | 159 µg | |
Retinol | 114a | 244 µg | |
Vitamin D | 112a | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 114a | 0,7 mg-ATE | 5 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 114a | 0,14 mg | 10 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 114a | 0,32 mg | 20 % |
Vitamin B3 (niacin) | 114a | 0,8 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 114a | 0,02 mg | 1 % |
Vitamin B9 (folat) | 114a | 36 µg | 11 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 114a | 2,2 µg | 55 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 112a | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 114a | 770 mg | 66 % |
Kalium (K) | 114a | 71 mg | 2 % |
Natrium (Na) | 114a | 440 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 1,1 g | |
Fosfor (P) | 114a | 550 mg | 85 % |
Magnesium (Mg) | 114a | 33 mg | 11 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 114a | 0,5 mg | 4 % |
Kobber (Cu) | 114a | 0,04 mg | 4 % |
Sink (Zn) | 114a | 4,2 mg | 30 % |
Selen (Se) | 114a | 12 µg | 14 % |
Jod (I) | 114a | 32 µg | 22 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0312 | Semihard cheese (CODEX) |
A0785 | Cured cheese (EUROFIR) |
B1201 | Cow |
C0245 | Curd |
E0151 | Solid |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0291 | Cured or aged 2 to 4 months |
H0298 | Clotting enzyme added |
J0104 | Preserved by fermentation |
J0131 | Preserved by chilling |
J0151 | Ingredient preserved by heat treatment |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |
R0316 | Norway |
Z0112 | Food industry prepared |