Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Kostfiber: 53 g
Karbohydrat: 28,1 g
Vann: 14 g
Protein: 4 g
Fett: 1,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 47 E%
Kostfiber: 42 E%
Protein: 7 E%
Fett: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 016 kJ (246 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460f1,2 g4%
KarbohydratMI018128,1 g47%
Kostfiber460f53 g41%
Protein460f4 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI014214 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33125,9 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,2 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03259 µg-RE1 %
Betakaroten460f112 µg
Retinol500 µg
Vitamin D460f0 µg0 %
Vitamin E460f2,3 mg-ATE19 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460f0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)460f0,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)460f1,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460f0,16 mg8 %
Vitamin B9 (folat)460f6 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460f4 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460f1 002 mg87 %
Kalium (K)460f431 mg12 %
Natrium (Na)460f10 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460f64 mg10 %
Magnesium (Mg)460f60 mg20 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460f8,3 mg75 %
Kobber (Cu)460f0,34 mg37 %
Sink (Zn)460f1,8 mg12 %
Selen (Se)460f3 µg3 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0113Spice or herb (US CFR)
A0857Herb or spice (EUROFIR)
B1472Cinnamon
C0264Bark
E0106Finely ground
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: