Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 93 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 2,4 g
Fett: 0,9 g
Karbohydrat: 0,4 g
Energiinnhold
Protein: 39 E%
Fett: 32 E%
Kostfiber: 23 E%
Karbohydrat: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 104 kJ (25 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460e0,9 g31%
KarbohydratMI01810,4 g6%
Kostfiber460e3 g22%
Protein460e2,4 g38%
Alkohol500 g0%
VannMI014293 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,4 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
Betakaroten460e83 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460e0,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460e0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)460e0,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)460e0,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460e0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)460e23 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460e4 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460e40 mg3 %
Kalium (K)460e40 mg1 %
Natrium (Na)460e2 769 mg
Salt (NaCl)MI01206,9 g
Fosfor (P)460e10 mg1 %
Magnesium (Mg)460e33 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460e1,7 mg15 %
Kobber (Cu)460e0,37 mg41 %
Sink (Zn)460e0,3 mg2 %
Selen (Se)460e1 µg1 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0113Spice or herb (US CFR)
A0857Herb or spice (EUROFIR)
B1247Caper
C0289Bud
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0123Sterilized by heat
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: