Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 71 g
Karbohydrat: 23,6 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 1 g
Fett: 0,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 86 E%
Kostfiber: 7 E%
Protein: 4 E%
Fett: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 464 kJ (110 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1020,4 g3%
KarbohydratMI018123,6 g86%
Kostfiber400k4 g6%
Protein400k1 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI014271 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3314,2 g
SukkerarterMI051219,4 g
Sukker, tilsatt33115,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032527 µg-RE3 %
Betakaroten400k319 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400k1,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400k0,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)400k0,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)400k1,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400k0,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)400k27 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400k1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400k13 mg1 %
Kalium (K)400k265 mg7 %
Natrium (Na)400k678 mg
Salt (NaCl)MI01201,7 g
Fosfor (P)400k22 mg3 %
Magnesium (Mg)400k13 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400k0,4 mg3 %
Kobber (Cu)420c0,15 mg16 %
Sink (Zn)400k0,2 mg1 %
Selen (Se)400k0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0179Condiment or relish (US CFR)
A0858Condiment (EUROFIR)
B1276Tomato
C0138Fruit, peel removed
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0158Sucrose added
J0123Sterilized by heat
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400k
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2023-06-13. Nettversjon, soknaringsinnehall.livsmedelsverket.se
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: