Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 8,3 g
Kostfiber: 3 g
Fett: 0,9 g
Protein: 0,8 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 67 E%
Fett: 16 E%
Kostfiber: 11 E%
Protein: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 210 kJ (50 kcal)
  • Spiselig del: 74 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6100,9 g15%
KarbohydratMI01818,3 g66%
Kostfiber6103 g11%
Protein6100,8 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO8,3 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03253 µg-RE0 %
Betakaroten61039 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6102,2 mg-ATE18 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)60a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)60a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)6100,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)6100,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)61033 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)61071 mg67 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61033 mg2 %
Kalium (K)610289 mg8 %
Natrium (Na)6101 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)61033 mg5 %
Magnesium (Mg)61013 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6100,2 mg1 %
Kobber (Cu)6100,17 mg18 %
Sink (Zn)6100,1 mg0 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0833Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1664Kiwifruit
C0230Fruit, peel removed, core, pit or seed present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
610
Public Health England. Nutrient analysis of fresh and processed fruit and vegetables with respect to fibre. Analytical report. Public Health England, London, 2017. Nettversjon, www.gov.uk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: