Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 54,8 g
Fett: 22 g
Vann: 13 g
Protein: 6,7 g
Kostfiber: 4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 49 E%
Fett: 43 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 888 kJ (451 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000222 g43%
KarbohydratMI018154,8 g49%
KostfiberMI00024 g1%
ProteinMI00026,7 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014213 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000218,6 g
SukkerarterMI000236,2 g
Sukker, tilsattMI000235,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325185 µg-RE24 %
BetakarotenMI000285 µg
RetinolMI0002178 µg
Vitamin DMI00022,7 µg27 %
Vitamin EMI00022,1 mg-ATE17 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,17 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000213 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000247 mg4 %
Kalium (K)MI0002154 mg4 %
Natrium (Na)MI0002337 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI0002309 mg48 %
Magnesium (Mg)MI000241 mg13 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,6 mg14 %
Kobber (Cu)MI00020,13 mg14 %
Sink (Zn)MI00021,1 mg7 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00029 µg6 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0203Cookie (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0210Sucrose
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0186Egg added
H0263Vegetable fat or oil added
H0322Oat added
H0351Chemical leavening agent added
H0366Flattened
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: