Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 74 g
Karbohydrat: 15,9 g
Protein: 5,5 g
Kostfiber: 3 g
Fett: 2,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 56 E%
Fett: 20 E%
Protein: 19 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 479 kJ (114 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022,6 g19%
KarbohydratMI018115,9 g55%
KostfiberMI00023 g4%
ProteinMI00025,5 g19%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014274 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000212,6 g
SukkerarterMI00023,3 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03258 µg-RE1 %
BetakarotenMI00024 µg
RetinolMI00027 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,17 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002101 mg8 %
Kalium (K)MI0002210 mg6 %
Natrium (Na)MI0002121 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002170 mg26 %
Magnesium (Mg)MI000235 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,9 mg8 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00020,8 mg5 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI000210 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0106Prepared grain or starch product (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1219Common oat
C0133Seed, skin present, germ present
E0134Semisolid with solid pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0184Milk added
H0239Rolled
H0259Rehydrated
H0297Milk or milk product added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: