Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Kostfiber: 37 g
Karbohydrat: 34 g
Protein: 13,7 g
Vann: 12 g
Fett: 3,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 47 E%
Kostfiber: 24 E%
Protein: 19 E%
Fett: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 226 kJ (294 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1003,2 g9%
KarbohydratMI018134 g47%
Kostfiber10037 g24%
Protein10013,7 g19%
Alkohol500 g0%
VannMI014212 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33132,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,6 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten1000 µg
Retinol1000 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E201,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1000,52 mg40 %
Vitamin B2 (riboflavin)1000,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)10013,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)200,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)100138 µg43 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)10089 mg7 %
Kalium (K)1001 018 mg29 %
Natrium (Na)100440 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)100667 mg104 %
Magnesium (Mg)100345 mg114 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1008,8 mg80 %
Kobber (Cu)1000,78 mg86 %
Sink (Zn)1008 mg57 %
Selen (Se)1005 µg5 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0819Unleavened bread, crisp bread and rusk (EUROFIR)
B1312Wheat
C0288Bran
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0138Water removed
H0337Rye added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: