Kokosbasert drikke, med kalsium og vitaminer (vit B12, vit D)

Energi i 100 g

101 kJ (24 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 95 g
Karbohydrat: 4 g
Fett: 0,9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 67 E%
Fett: 33 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 101 kJ (24 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2320,9 g32%
KarbohydratMI01814 g67%
Kostfiber2320 g0%
Protein2320 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014295 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3312,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,8 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten2320 µg
Retinol500 µg
Vitamin D2320,4 µg4 %
Vitamin E2320 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2320 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)2320 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)2320 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2320,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)2321 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)2320,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)2320 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)232150 mg13 %
Kalium (K)23220 mg0 %
Natrium (Na)23247 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)23270 mg10 %
Magnesium (Mg)2323 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2320,1 mg0 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)2320 mg0 %
Selen (Se)2320 µg0 %
Jod (I)2320 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0112Nonalcoholic beverage (US CFR)
A0842Non alcoholic beverage (EUROFIR)
B1536Coconut palm
C0174Part of plant
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0136Sugar or sugar syrup added
H0148Water added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
232
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2020-2021. Plantebaserte produkter. Publisert rapport (2022): "Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i plantebaserte middagsprodukter og drikker". www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: