Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 71 g
Karbohydrat: 13,9 g
Protein: 13,6 g
Fett: 1,6 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 45 E%
Protein: 44 E%
Fett: 11 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 531 kJ (125 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,6 g11%
KarbohydratMI018113,9 g44%
KostfiberMI00020,3 g0%
ProteinMI000213,6 g43%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014271 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000210,3 g
SukkerarterMI00023,5 g
Sukker, tilsattMI00023,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03256 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00026 µg
Vitamin DMI00020,8 µg8 %
Vitamin EMI00020,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,32 mg17 %
Vitamin B9 (folat)MI000212 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,7 µg67 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000216 mg1 %
Kalium (K)MI0002328 mg9 %
Natrium (Na)MI0002809 mg
Salt (NaCl)MI01202 g
Fosfor (P)MI0002192 mg30 %
Magnesium (Mg)MI000225 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI000222 µg25 %
Jod (I)MI0002137 µg97 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1440Saithe
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0146Starch added
H0205Egg white added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: