Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 58 g
Fett: 37 g
Karbohydrat: 2,9 g
Protein: 2 g
Energiinnhold
Fett: 94 E%
Karbohydrat: 3 E%
Protein: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 452 kJ (353 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a37 g94%
KarbohydratMI01812,9 g3%
Kostfiber114a0 g0%
Protein114a2 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014258 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,9 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325352 µg-RE46 %
Betakaroten112a217 µg
Retinol112a334 µg
Vitamin D114a0 µg0 %
Vitamin E114a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)112a0,2 mg12 %
Vitamin B3 (niacin)114a0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)114a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)112a0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)114a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI023276 mg6 %
Kalium (K)114a0 mg0 %
Natrium (Na)114a30 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)112a90 mg14 %
Magnesium (Mg)114a0 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0 mg0 %
Kobber (Cu)114a0 mg0 %
Sink (Zn)114a0 mg0 %
Selen (Se)112a2 µg2 %
Jod (I)32510 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0148Milk or milk product (US CFR)
A0782Cream (EUROFIR)
B1201Cow
C0161Heavy cream
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0306Homogenized or emulsified
J0131Preserved by chilling
J0135Pasteurized by heat
K0003No packing medium used
M0146Paperboard container with plastic liner
M0213Box
M0342Paperboard container, surface treated both sides
N0017Polyethylene
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: