Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 78,8 g
Vann: 9 g
Protein: 5,6 g
Fett: 5,2 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 82 E%
Fett: 12 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 637 kJ (387 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450a5,2 g11%
KarbohydratMI018178,8 g81%
Kostfiber104a1 g0%
Protein450a5,6 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI01429 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3318,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO70,3 g
Sukker, tilsatt33169,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten450a0 µg
Retinol450a0 µg
Vitamin D450a0 µg0 %
Vitamin E450a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)450a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)450a0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)450a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450a170 mg14 %
Kalium (K)450a600 mg17 %
Natrium (Na)450a57 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)450a44 mg6 %
Magnesium (Mg)450a76 mg25 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450a7,3 mg66 %
Kobber (Cu)450a0,34 mg37 %
Sink (Zn)450a0,5 mg3 %
Selen (Se)410d1 µg1 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0293Soft candy (US CFR)
A0838Non-chocolate confectionery or other sugar product (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0108Sugar
E0147Whole, shape achieved by forming
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0136Sugar or sugar syrup added
H0263Vegetable fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73g
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
74g
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, www7.slv.se
104a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
410d
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 16 (2013).
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: