Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 89 g
Karbohydrat: 10,6 g
Kostfiber: 0,1 g
Protein: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 99 E%
Protein: 1 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 186 kJ (44 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020 g0%
KarbohydratMI018110,6 g98%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI00020,1 g0%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014289 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI000210,6 g
Sukker, tilsattMI00029 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
BetakarotenMI00027 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)MI00026 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00027 mg6 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00023 mg0 %
Kalium (K)MI000233 mg0 %
Natrium (Na)MI00021 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI00023 mg0 %
Magnesium (Mg)MI00022 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,01 mg1 %
Sink (Zn)MI00020 mg0 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0241Soft drink (US CFR)
A0843Soft drink (EUROFIR)
B1275Lemon
C0138Fruit, peel removed
E0130Liquid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0147Fruit added
H0158Sucrose added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0214Bottle
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: