Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 42,2 g
Kostfiber: 27 g
Protein: 18,3 g
Vann: 11 g
Karbohydrat: 1,6 g
Energiinnhold
Fett: 74 E%
Protein: 15 E%
Kostfiber: 10 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 116 kJ (514 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460e42,2 g73%
KarbohydratMI01811,6 g1%
Kostfiber460e27 g10%
Protein460e18,3 g14%
Alkohol500 g0%
VannMI014211 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,6 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460e0,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460e1,64 mg126 %
Vitamin B2 (riboflavin)460e0,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)460e3,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460e0,47 mg26 %
Vitamin B9 (folat)460e87 µg27 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460e1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460e255 mg22 %
Kalium (K)460e813 mg23 %
Natrium (Na)460e30 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)460e642 mg100 %
Magnesium (Mg)460e392 mg130 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460e5,7 mg51 %
Kobber (Cu)460e1,22 mg135 %
Sink (Zn)460e4,3 mg30 %
Selen (Se)410c3 µg3 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0305Seed or seed product (US CFR)
A0823Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1700Flax
C0158Pod or seed
E0117Medium ground
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
410c
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 14 (2011).
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: