Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 100 g
Energiinnhold
Fett: 100 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 3 700 kJ (900 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400f100 g100%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein500 g0%
Alkohol500 g0%
Vann10-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03255 µg-RE0 %
Betakaroten400f61 µg
Retinol400f0 µg
Vitamin D400f0 µg0 %
Vitamin E400f6,7 mg-ATE55 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400f0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400f0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400f0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400f0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400f0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)400f0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400f0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400f0 mg0 %
Kalium (K)400f0 mg0 %
Natrium (Na)400f0 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)400f0 mg0 %
Magnesium (Mg)400f0 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400f0 mg0 %
Kobber (Cu)300 mg0 %
Sink (Zn)400f0 mg0 %
Selen (Se)400f0 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0129Refined or partially-refined food product (US CFR)
A0806Vegetable fat or oil (EUROFIR)
B1700Flax
C0190Fat or oil
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: