Linser, røde/rosa, tørr
Energi i 100 g
Per 100 g
1 462 kJ (346 kcal)
1 462 kJ (346 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 47,6 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 4,7 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 460g | 0,4 g |
Transfettsyrer | 10 | – |
Enumettede fettsyrer | 460g | 0,5 g |
Flerumettede fettsyrer | 460g | 1,1 g |
Omega-3 | 460g | 0,2 g |
Omega-6 | 460g | 0,9 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 460g | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 460g | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 460g | 0,3 g |
C18:0 (stearinsyre) | 460g | 0 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 50 | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 460g | 0,5 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 3 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 460g | 35 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 10 | – |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 460g | 0,51 mg | 39 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 460g | 0,11 mg | 6 % |
Vitamin B3 (niacin) | 460g | 1,5 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 460g | 0,4 mg | 22 % |
Vitamin B9 (folat) | 460g | 204 µg | 63 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 460g | 2 mg | 1 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 460g | 48 mg | 4 % |
Kalium (K) | 460g | 668 mg | 19 % |
Natrium (Na) | 460g | 7 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0 g | |
Fosfor (P) | 460g | 294 mg | 45 % |
Magnesium (Mg) | 460g | 59 mg | 19 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 460g | 7,4 mg | 67 % |
Kobber (Cu) | 460g | 1,3 mg | 144 % |
Sink (Zn) | 460g | 3,6 mg | 25 % |
Selen (Se) | 460g | 0 µg | 0 % |
Jod (I) | 10 | – |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0152 | Vegetable or vegetable product (US CFR) |
A0831 | Pulse or pulse product (EUROFIR) |
B1268 | Lentil |
C0155 | Seed |
E0150 | Whole, natural shape |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |