Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 52,3 g
Protein: 23,9 g
Kostfiber: 11 g
Vann: 11 g
Fett: 2,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 61 E%
Protein: 28 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 462 kJ (346 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g2,2 g5%
KarbohydratMI018152,3 g60%
Kostfiber460g11 g6%
Protein460g23,9 g27%
Alkohol500 g0%
VannMI014211 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33147,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO4,7 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03253 µg-RE0 %
Betakaroten460g35 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,51 mg39 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)460g1,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460g0,4 mg22 %
Vitamin B9 (folat)460g204 µg63 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g2 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g48 mg4 %
Kalium (K)460g668 mg19 %
Natrium (Na)460g7 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460g294 mg45 %
Magnesium (Mg)460g59 mg19 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g7,4 mg67 %
Kobber (Cu)460g1,3 mg144 %
Sink (Zn)460g3,6 mg25 %
Selen (Se)460g0 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831Pulse or pulse product (EUROFIR)
B1268Lentil
C0155Seed
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: