Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Protein: 10,9 g
Fett: 0,7 g
Energiinnhold
Protein: 88 E%
Fett: 12 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 211 kJ (50 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1350,7 g12%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein13510,9 g87%
Alkohol500 g0%
VannMI014288 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt200 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
Betakaroten1350 µg
Retinol1357 µg
Vitamin D1351,2 µg12 %
Vitamin E1350,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1350,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)1350,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)1351,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1350,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)1357 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)1350,9 µg22 %
Vitamin C (askorbinsyre)1350 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)1357 mg0 %
Kalium (K)135245 mg7 %
Natrium (Na)13530 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)135119 mg18 %
Magnesium (Mg)13514 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1350,1 mg0 %
Kobber (Cu)1350,01 mg1 %
Sink (Zn)1350,2 mg1 %
Selen (Se)13513 µg15 %
Jod (I)325170 µg121 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1423Cod
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0206Alkalized
H0259Rehydrated
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: