Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 77 g
Vann: 9 g
Kostfiber: 6 g
Protein: 6 g
Fett: 2,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 85 E%
Protein: 7 E%
Fett: 6 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 542 kJ (364 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6122,3 g5%
KarbohydratMI018177 g84%
Kostfiber6126 g3%
Protein6126 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI01429 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33176,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,9 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03259 µg-RE1 %
Betakaroten141110 µg
Retinol1410 µg
Vitamin D1410 µg0 %
Vitamin E1411,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1410,14 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)1410,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)1411 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1410,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)14110 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)1410 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1410 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)6122 mg0 %
Kalium (K)612182 mg5 %
Natrium (Na)6120 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)612138 mg21 %
Magnesium (Mg)61253 mg17 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6121,5 mg13 %
Kobber (Cu)6120,11 mg12 %
Sink (Zn)6121 mg7 %
Selen (Se)6120 µg0 %
Jod (I)6120 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0149Milled grain or starch product (US CFR)
A0813Cereal or cereal-like milling products and derivatives (EUROFIR)
B1232Corn
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0136Disintegrated or ground
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
141
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2021).
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
612
Pastell, H., Kollander, B., Valsta, L., Järvinen, J. Are gluten-free products a healthier alternative? A pilot study on nutrients and heavy metals. Nordic Council of Ministers, 2021. Nettversjon, pub.norden.org
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: